Barbecue zorgt opnieuw voor problemen …

De barbecue in het Brilschanspark te Berchem zorgt opnieuw voor problemen.  Vorig jaar en het jaar daarvoor was er sterke overlast op de buurt rond het brilschanspark, zeker na de aanhoudende warmte in juni/juli 2010. Er zijn duidelijke regels die naast de barbecue staan, maar blijkbaar houden de meeste bezoekers zich daar niet aan. Geluidsoverlast, stank en afval zijn het steeds weerkerend probleem. Mensen uit de buurt gebruiken de barbecue nooit omdat ze allemaal een tuin of balkon hebben om te barbecuen, als dat al nodig zou zijn. (het is immers ongezond en carcinogeen) 

Eén van de regels is dat de barbecue niet mag gebruikt worden voor de paasvakantie. (er zijn dan ook geen afvalcontainers in de periode oktober-april) Dus vandaag waren er toch enkele gegadigden (jeugdbeweging)(het bord met het regelement is bedekt met de jassenLachen) die het nodig vonden om het ding aan te steken (vorig jaar werd hij nog verwijderd en verplaatst (+-50m !) na klachten) … buurtbewoners belden de politie en die kwamen ter plaatse maar kwamen niet dichter dan op 50m van het gebeuren. Nadat de politie weg was (eigenlijk zijn ze nooit echt ter plaatse geweest) sloegen de vlammen 1,5 meter uit de barbecue …. Ik was eigenlijk de canon SX120 aan het uit testen, dus heb ik enkele beelden genomen met de telezoom. 

Het is maar voor de personen die beweren dat er helemaal niets aan de hand was, ik zie rook … ik kan al het vervolg zien in de komende maanden … klachten gegarandeerd als ze er nu al zo snel bij waren. Een vervolg is verzekerd. 

IMG_0013.JPG

IMG_0014.JPG

Advertenties

6 reacties op ‘Barbecue zorgt opnieuw voor problemen …

 1. Als in het reglement staat dat het niet mag voor de paasvakantie, dan moet de politie toch optreden, niet gewoon even langsrijden, maarja het reglement was bedekt met jassen 🙂
  groetjes

  Like

 2. Wat heb jij toch met die barbecue? “Leef en laat leven”. Ongevaarlijk is het waarschijnlijk niet, maar zich op straat begeven in het drukke verkeer is veel gevaarlijker.
  Zoveel mensen moeten leven zonder tuin, laat hen dan ook eens van de buitenlucht genieten en sociaal contacten leggen op deze manier.
  De mensen die er gebruik van maken dienen wel voldoende respect op te brengen en hun vuilnis op te ruimen of terug mee te nemen. De kinderen vinden het alvast leuk.

  Like

 3. Het gaat eigenlijk niet om de barbecue-an-Sich maar over de politiek van het stadsbestuur dat geen rekening houdt met haar gekke beslissingen over de plaatsing van dat object van ergernis voor meer dan drie straten. Er is in dat park een veel betere locatie dan juist op een plaats waar steeds de rook in de straten wordt gezogen, als ze het centraal hadden geplaatst had niemand er last van gehad & ze moeten eerst eens de buurt bevragen dmv een enquete alvorens zaken te beslissen die een hele wijk belasten.

  Like

 4. Wat met de rook van de barbecue’s in de tuinen van die bewoners, die houden er dan toch ook geen rekening mee dat de rook naar de buren waait :-)?
  Dat het mss in overleg had gekund daar heb je wel een punt, maar geraak je er dan wel ooit uit, want iedereen denkt uiteindelijk aan zijn eigen meest gunstige belang.

  Like

Reacties zijn gesloten.