Kaalkap gaat verder te Berchem.

De kaalkap gaat rustig verder in de parken rondom Antwerpen.  De aanzet was een voorjaarsstorm jaren geleden en blijkbaar is dat de inspiratie om zoveel mogelijk hout te verzamelen.  In dit park is men er drie en een half jaar geleden aan begonnen om een groot aantal gezonde bomen te kappen en een reeks ziekelijke boompjes te planten, sommigen zijn al driemaal uit de grond gehaald … De echte stevige mooie bomen gaan er voor een deel aan.  Voor een groot bos is dat aan te nemen vanuit bosbouwkundige principes, maar voor een klein park is dat echte kaalslag.  Blijkbaar had de stad een vergunning voor het kappen van 23 canada populieren om dubieuze redenen aangevraagd, maar hier zijn heel wat meer dan 23 bomen geveld.  Dat het om oude en zieke bomen zou gaan is een pertinente leugen gelet op de foto’s zie je ook een reeks jonge boompjes die geveld zijn.  Misschien is het van een ecofascistische aard, want het gaat om niet-inheemse soorten en dat is iets waar de groenen duidelijk niet mee kunnen leven. Het is wel bedenkenswaardig dat juist de partij die alochtonen verdedigd juist zo fanatiek tegen uitheemse soorten is. (duidelijk een geval van specieïsme). 

Het enige grappige is dat de stad uit gemakzucht nadarhekken gebruikte met een stormwaarschuwing waar het zomer was en haast dertig graden(op het moment van de eerste werken; niet op de foto’s die zijn op verschillende dagen gemaakt). Eén domme fietser dacht er het zijne van en gebruikte domweg zijn gezond verstand en reed voorbij de hekken en kwam haast onder een vallende boom terecht. (het is eigenlijk spijtig dat het niet effectief gebeurde … wat had dan de uitleg geweest ?!).  De fietser kreeg een scheldtirrade te verwerken van de kaalkappers en gelijk hadden ze, het was ten slotte een hevige storm die plaatselijk door Berchem trok, gepaard  met blauwe lucht en felle zon ….Verstomd.

boskap6.jpg

 

Biboskap0.jpg

 

boskap2.jpg

 

boskap3.jpg

 

boskap5.jpg

 

 

 

 

 

Boskap1.jpg

boskap4.jpg

 

 

 

 

Advertenties

5 reacties op ‘Kaalkap gaat verder te Berchem.

 1. dat is minder zeg ,ja als er borden staan moet je niet door lopen dat geldt ook als lawine gevaar is ,maar goed hoop dat de storm snel bij jullie gaan liggen is
  groetjes antony

  Like

 2. …wat ik gisteren schreef ivm het gif in water…kan je hier ook kijken naar het bestuur van de stad, soms echter zijn vernieuwingen nodig vooral in een park…bovendien heeft een canada populier ook geen lang leven, het is een snelgroeier op vochtige grond.
  groetjes van rené

  Like

 3. Zieke bomen tot daar maar gezonde foei Wel tweemaal winst hoor Hout verkopen en nieuwe aanplanten ,sommige zwart in de pocket ! Grts
  Maar als je ziet wat er in de Merodebossen gebeurd is Zou je haren uittrekken !! Grts

  Like

 4. Ronduit schandalig Erwin, er blijft niets meer over zo te zien! je kunt er toch niks meer aan veranderen, ze liggen toch om! Spijtig dat dit alles gebeurt!
  Mooi deze ellende in beeld gebracht!
  groetjes

  Like

Reacties zijn gesloten.