SchimmelZomer …

Eigenlijk wou ik dit kopje gebruiken voor een grotere fotoreportage over ons mooie weertje & van deze onvergetelijke zomer 2011.  Nu dat zal voor wat later zijn, alhoewel dat al veel later kan zijn vermits de kans klein is dat ik tussen 16/8 en 5/9  iets kan posten, maar het zou kunnen. Op mijn vakantieadres staat een pc met photoshop, dus het zou kunnen… Maar het zou ook kunnen dat ik de fotografie even in de ijskast zet voor enkele weken. Ik wil me even terugtrekken en onbereikbaar maken voor de wereld.  Het ergste is voor de katten en vogels die moeten nu even zonder mij verder, de twee honden gaan mee op ‘afzondering’.  Nu zie ik de katten wel dagelijks via de ip-camera, want ik betrouw dat duo niet echt & dan kan ik de hulptroepen inschakelen voor een eventuele interventie. Het is de eerste maal dat ik de kattin achterlaat, dus die is sinds haar asielperiode niet meer ‘alleen’ geweest, er is dus ook een kans dat ik al snel terug thuis ben … vakantie en huisdieren, het gaat niet goed samen als je er veel hebt. En dan heb ik nog maar eens een vondeling binnen genomen, een baby-duif, die ik dacht dat ze niet lang zou overleven, gezien zijn toestand.  Maar het pakt blijkbaar anders uit en deze jongen die moet streng hygiënisch gecontroleerd worden.  Dus het hokje moet steeds proper zijn en hij moet ook steeds proper water hebben in twee containers+ eten en zijn koekje…  Dat is allicht de 25-ste duif die ik opneem en ik ben eigenlijk geen duivenfan. Ik heb er eentje al meer dan 10 jaar, das dus familie geworden. Ok, na het ‘gezever’ de foto …. dat is een zwam die ik op mijn wandeling tegenkwam ( ze zei geen hallo …., ze zat enkel te zwammen …. ), ze is aal een beetje in verval en ik heb ze eerst in HDR verwerkt en dan via photoshop verder bewerkt en even ook in Gimp gestoken, dus die zwam is zoiets voor ‘masterchef’.  

paddestoelhdr+ps.jpg


Advertenties

4 reacties op ‘SchimmelZomer …

 1. het is inderdaad een zomer die niet echt meer weet wat ‘zomeren’ is.
  Je zwammen passen daar heel goed bij …. alleen ik hoorde ze wel ‘zwammen’ …. je moet het daarvoor heel stil laten worden.
  Die treurwilg gisteren hier bij jou …. ik heb dat wat treurwilgend begon vanmorgen op mijn oogjes gezet, en was zoals ik gistereravond al zei dat door hier bij jou te komen de eerste woordjes plots kwamen van iets … van gevoelens die er al dagenlang waren

  Like

 2. Die zwammen zie je nu al overal verschijnen, het lijkt immers al herfst. Hopelijk komt er vlug weer wat zomerweer aan.
  Geniet van je vakantie Erwin!
  Fijn weekend,
  groetjes

  Like

 3. laat ze maar zwammen… ‘k hoop dat je nog wat zon mag proeven op je vakantie. Geniet ervan zou ‘k zo zeggen 🙂 Greetz, Dirk

  Like

Reacties zijn gesloten.