Schoonheid op het water.

Ik bracht hem al eerder in beeld, maar na een afwezigheid van enkele maanden (hij zat met enkele dames op een andere vijver) was ik absoluut blij deze mooie mandarijn woerd opnieuw te zien.  Hij is ook blijkbaar terug van vakantie. Door een andere belichting kon ik eigenlijk maar eerst de schoonheid van dit mannetje waarnemen … Tussen al de gewone eenden en soepeenden is dit toch echt een juweeltje, zonder de anderen af te breken.  En tegelijkertijd is het ook een duidelijke verwijzing van de natuur dat bij de vogels al zo een enorme variatie is van vorm en kleur dat wij arme mensen daar maar erg zielig bijstaan. 

Bild 063.jpg

 

Bild 068.jpg

 

Bild 067.jpg


Advertenties

6 reacties op ‘Schoonheid op het water.

  1. hé dat is inderdaad een prachtig kleurig exemplaartje, alle kleuren van de regenboog 🙂 daarom dat wij dit misschien betrachten in kleding, alhoewel na een zomerperiode denk ik dat héél wat lichamen toch ook verschillende laagjes kleurtjes vertonen want niet iedereen kiest voor nudisme :-)? Wat verbrand rood, wit waar geen zon kwam, bruin waar de zon wel kwam, blauw, purper groen en geel van een herstellende kneuzing door wat teveel ongewone bewegingen 🙂 dus toch wel mogelijk hé ook bij mensen zelfs naturel 😉

    Like

  2. Die natuur toch… ’t is een onuitputtelijke bron van verwondering en schoonheid he, leve diegene die het wil zien en de schoonheid ervan wil vereeuwigen. Zonder goed licht zou het niet mogelijk zijn, je slaat hier dus 2 vliegen in 1 klap. btw, de reflecterende rimpelingen in het water vind ik grandioos, dat geeft echt beweging aan de foto’s.

    Like

Reacties zijn gesloten.