Reflections on Christmas shopping …

refelection.png

Deze candid foto is de eerste uit een serie “op zoek naar Kerstgevoel” die ik allicht zal posten in december-januari. Ik post niet meer zo regelmatig, omdat ik me meer en meer toespits op Flickr.com voor fotografie. Wat me steeds meer opvalt is dat Kerst een zuiver commercieel gevoel is geworden in bepaalde shopping centra en straten, maar in de meer eenvoudige winkelstraten valt me vooral de afwezigheid op van kerstversiering, ook bij particuliere woningen, waar twee jaar geleden nog uitbundige versiering aanwezig was is nu niets meer te zien. 

Ik ga ook mijn fotoserie verderzetten over het verval van de stad en dan eerst en vooral over de Harmonie, eens een blikvanger in het Antwerpse, nu in puur verval, net zoals het aanliggende park en monument van componist Peter Benoit. Ik zou zeggen van zielig naar ronduit schandalig. Maar verval kan ook mooi zijn, vanuit fotografisch perspectief dan. 

Advertenties

5 reacties op ‘Reflections on Christmas shopping …

 1. platvloerse commerce, niet mee meedoen, nu niet, nooit niet.
  Mij stoort het ook enorm, dat banale.
  Wat ook opvalt, zoals je aanhaalt, is de opvallende verandering in uitbundig nutteloos versieren… ’t is crisis zeker ?

  Like

 2. …we zullen alleen nog kunnen dromen van hoe het ooit was Erwin…de commercie werkt als een pletwals…groetjes van rené

  Like

 3. René ik vind uw blog weer niet … ik ben op Ubuntu overgegaan op de kleine netbook, en een deel van de gevens is gesynchroniseerd, alleen de bloglinks niet en nog enkele kleinere mapjes.
  Als ik het vind zal ik reageren, … 😉
  Erwin

  Like

Reacties zijn gesloten.