Decay #3 ; Verval van’t Stad 3: School de Merode

Ik zet hier iets neer … de school de Merode huisde decennia lang in dit mooie pand, maar sinds enkele jaren is de school verhuisd en staat het gebouw leeg en te verkommeren, ik vrees dat ze het gaan afbreken. Ooit een levendige school, het gebouw geschonken door een mecenas. De school was bedoeld voor kinderen uit de lagere graad met leermoeilijkheden. De foto maakt deel uit van een serie bedoeld voor de VS (groepstentoonstelling rond stedelijk verval), illustratie van verval, ik weet dat het niet in vergelijking kan staan met bvb Detroit, maar wie goed kijkt ziet in Antwerpen steeds meer verval en verloedering. 

 

HDRschooldecayhalfsize.jpg

Advertenties

6 reacties op ‘Decay #3 ; Verval van’t Stad 3: School de Merode’

 1. @willy de geschiedenis van “de merode’s” gaat wel iets verder in de geschiedenis terug dan Leopold I, maar wat het onstaan van de school betreft kan je mss wel gelijk hebben dat hier verwezen wordt naar Charles de Merode of Karel van Merode die in die tijd politicus was?
  http://www.kasteelfeesten-westerlo.be/geschiedenis-familie-de-merode.html
  Voor alles is geld nodig en als ze het op termijn een bestemming zullen geven net als het Militair Hospitaal van Berchem met behoud van de prachtige vorm en gevel is dit ok. Spijtiger vind ik wel dat ze het prachtige provinciehuis zullen afbreken, dat is pas een prachtig gebouw. Eens zoeken en foto plaatsen. 😉
  grtjs

  Like

 2. Niet alleen Antwerpen Erwin… vele Europese steden ondergaan volop hun verloedering en verval. Langzaam maar zeker wordt de fakkel der economische rijkdom doorgegeven aan het verre oosten… wie dat niet ziet, is blind vrees ik.

  Like

 3. Zo is dat , daar heb je groot gelijk in.
  Maar ons ‘Westen’ heeft het Verre Oosten eeuwenlang gekoloniseerd, leeggeroofd dus, met alle gevolgen van dien. Nu komt hun beurt terug… Dat wou ik gewoon zeggen

  Like

Reacties zijn gesloten.