Bar Brilschans laatste dag, Disney Dag.

In augustus startte het “Stad” met een nieuw project, namelijk Bar Brilschans, een reeks van evenementen in het Brilschanspark dat net als Park Spoor Noord voor allerlei zaken wordt gebruikt en misbruikt.  De buurten zijn niet altijd even gelukkig met al die evenementen, die meestal van niet al te groot niveau zijn. 

De druk op de buurt was de eerste maal niet van de poes en kritiek kwam al snel boven net zoals met de ter ziele gegane barbecue. Bij de tweede aflevering bleek men toch rekening te houden met die kritiek en men nam het parkeerverbod voor meer dan 50% terug, maar bij de Disney dag heeft men alle registers opengetrokken, de Auburtinlaan is langs beide zijden voor drie dagen parkeervrij en de parkeerdruk was woensdagnamiddag al te voelen in alle omliggende straten, komt daar dan nog eens het sluikverkeer bij bij het evenement zelf. Zo zijn er nergens gehandicapten parkeerplaatsen en moeten gehandicapten straten ver gaan parkeren of dagen binnen blijven. Dan is er nog het onderwerp van lawaai of beter geluidsoverlast, vooral later op de avond. Zelfs in een goed geïsoleerde woning is het haast niet mogelijk om televisie te kijken of beter te luisteren. Komt er dan bij dat men gaat afbreken tot 00.00u en morgen is de eerste schooldag. 

Disney in town.jpgDisney in town4 (1 van 1).jpgDisney in town2.jpg

Advertenties

4 reacties op ‘Bar Brilschans laatste dag, Disney Dag.

 1. Ben er niet geweest dus kan er niet veel over oordelen, maar i.v.m. je opmerking”parkeerplaatsen gehandicapten” lijkt me dit nu niet echt een evenement waar die mensen op af wensen te komen, vermits die tenten toch op een onstabiele ondergrond (gras en zand) lijken te staan, anderzijds is het perfect bereikbaar via het mooie fietspad met rolstoel, dus zie ik de parkeermogelijkheid niet als probleem? Het gebied is trouwens perfect met tram te bereiken dus het parkeren is een mentaliteit van mensen die dient te veranderen. Zolang ze reglementair parkeren is er nog geen probleem, vol is vol. Dit is trouwens een tijdelijk en geen permanent probleem. Ook een wandelingetje vanaf Berchem station en parkeermogelijkheid daar lijken me goed te doen.

  Like

 2. Ben er niet geweest dus kan er niet veel over oordelen, maar i.v.m. je opmerking “parkeergelegenheid gehandicapten” lijkt me dit evenement nu niet echt iets waar zij op afkomen gezien de onstabiele grond waarop die tenten staan (gras en zand), anderzijds is het toch ,via geasfalteerde fietspad ,perfect met rolstoel te bereiken. Zolang mensen regulier parkeren lijkt me het niet echt een probleem, vol is vol, maar een mentaliteitsverandering is natuurlijk nooit slecht…het gebied is perfect te voet vanaf de tramhalte te bereiken en langs de andere zijde een wandelingetje vanaf Berchem station, waar parkeergelegenheid is, ook niet echt ver te gaan. Qua drukte en geluidshinder is het slechts een zeer tijdelijk probleem. Wat met alle mensen die in drukke verkeersstraten wonen, wat daar zeker niet het geval is. Het afbreken anderzijds zou toekomstgericht misschien beter overdag gebeuren, als het teveel lawaaihinder veroorzaakt en slapen verhindert een item wat mss kan herbekeken worden?

  Like

 3. Het gaat hier vooral om de gehandicapten die in de straten rondom het park wonen en die verscheidene dagen vastzaten, vaak alleenstaanden.

  Like

 4. Ik heb begrepen dat de meeste inwoners die daar wonen, niet te spreken zijn over het afschaffen van bus 9, dit voornamelijk een probleem is om zich te kunnen verplaatsen voor de toch voornamelijk bejaarde mensen die er wonen, al dan niet gehandicapt.
  Weet niet wat jij verstaat onder gehandicapt en of ze al dan niet een auto hebben zonder garage en hoe ze zich normaal verplaatsen?
  Er zijn anders wel verschillende woningen met garage dus kan zich enkel een probleem stellen als mensen voor de oprit parkeren. Anderzijds zou juist overleggen met elkaar (de bewoners) er kunnen toe bijdragen dat deze wel kunnen parkeren als sommigen, die niet noodzakelijk wegmoeten, hun oprit ter beschikking stellen van die andere buurtbewoners om tijdelijk te parkeren bijv. Ken er toch die twee garages hebben waarvan slechts één gebruikt wordt voor een auto, dus één parkeerplaats voor een buurtbewoner in nood als ze maar met elkaar zouden communiceren en elkaar zouden kennen.
  Het voorzien van parkeerplaatsen voor gehandicapten lost niet onmiddellijk iets op, lijkt me, want enerzijds is er veel misbruik en anderzijds kan het evengoed bezet worden door een bezoeker en niet voor de bewoner die er nood aan heeft.

  Like

Reacties zijn gesloten.